ribližujemo se sredini sezone SloXcup-a 2017, ki poteka na visokem nivoju in organizatorji nas presenečajo s kakovostjo organizacije. Za kar jim na tem mestu izrekamo vso pohvalo.

Pojavile pa so se tudi spremembe v koledarju. Organizator tekmovanja v Planici 3.9.2017 KD Calcit nam je sporočil, da mora zaradi ne sodelovanja organov v Planici odpovedati. Pripenjamo uradno izjavo organizatorja:

prav gotovo pozno, a zdaj žal dokončno in uradno Calcit bike team odpoveduje dirko v Planici predvideno 3. septembra 2017 v seriji SloX4fun. Razlog je praktično enak razlogu za odpoved tekme na Rogli, lokalni NC Planica se je kočno izjasil, da tekme v letu 2017 ne bo podprl. Zahtevana je bila vsaj minimalna podpora predvem pri izgradnji preproste proge in najemu prostora. Kulisa, že obstoječa infrastruktura, parkirišča in mrtvilo v poletnem času kar kličejo po tovrstnem dogodku, ki ga kot rečeno še nekaj časa ne bo.

Hkrati vas obveščamo, da se vračamo na stari termin dirke v Kamniku, to je med Kočevje in Samobor, na dan maratona Franje. V letu 2018 bo to 9.-10. junij (dvodnevni program z dirko mladih v soboto in dirko U17 in starejših v nedeljo). Več o tem kasneje.”

Organizator tekme XC Leše pa nam sporoča, da je primoran prestaviti datum tekme za 1 dan prej torej na soboto 22.7.2017. Ta sprememba je minimalna in upamo, da tekmovalcem in spremljevalcem ne bo predstavljala prevelike organizacijske preizkušnje.KOLEDAR2017_poravek

SloXcup