SloXcup serija 2018 – KOLEDAR

Predstavljamo vam koledar izbranih prireditev v koledarju serije SloXcup v sezoni 2018.

Koledar sestavlja 11 tekem z DP na Krvavcu v organizaciji BAM.BI.  Vse tekme vključene v glavni pokal SloXcup so kategorizirane pri UCI in prinašajo točke UCI lestvice. Kot sprememba nivoja pokala tudi vse tekme SloXcupa prinašajo UCI točke mladinskim kategorijam. Serija tako dobiva še močnejši mednarodni pridih, katerega je bilo, z odprtjem točkovanja za tujce, čutiti že v lanski sezoni. Tudi v sezoni 2018 pokal ostaja odprt za tujce.

Serija tekmovanj je sestavljena iz glavnega pokala SloXcup in dodatnega pokala SloX4fun – predhodno pokal mladih.

Tekme SloXcupa bodo točkovane po že znanem točkovniku iz sezone 2017 in odbitkom ene najslabše tekme v končnem seštevku. Pri pokalu mladih pa se bo upoštevalo vse tekme SloXcupa in SloX4fun-a in na koncu se odšteje ena najslabša tekma. Natančna pravila o točkovanju so opredeljena v pravilniku KZS-OGK, ki je objavljen na straneh SloXcup pod rubriko pravilnik.

Število nastopajočih tekmovalcih se iz sezono v sezono dviguje,še posebno pa veseli porast števila tekmovalcev v pokalu mladih. Še posebno priznanje gre klubom, ki vlagajo trud in znanje v podmladek in seveda vsem organizatorjem, ki razumejo, da so tekmovanja mladih pomembna in ustvarjajo bodoče vrhunske tekmovalce v starejših kategorijah, ki bodo ponesli ime Slovenije v svet.

SloXcup koledar 2018

koledar 2018