V nedeljo je v Lešah potekala dirka mladih za SloXcup, med seboj pa se je pomerilo tudi 19 tekmovalcev v kategoriji open. Kljub visoki vročini je Koroško okupiralo 116 mladih kolesark in kolesarjev, poleg domačih nadobudnežev še iz sosednje Hrvaške in Avstrije.

Dirko so pričele najmlajše kategorije, ki so se za odlične uvrstitve borile na travnatem igrišču. Sledili so izkušenejši mladi kolesarji, ki so imeli srednje zahtevno traso precej bolj razgibano. Zadnji pa so se na progo podali mladinci in mladinke in kategorija open. Navijači ob progi so poskrbeli za ohladitev razgretih tekmovalcev s polivanjem vode, kar je bilo ob visokih temperaturah zelo dobrodošlo.

V kategoriji open je med moškimi slavil David Ivartnik (ENERGIJATEAM.COM), drugi ja bil Hrvat Marko Vujević (BGK TUŠKANAC) in tretji MihaTratnik Bajc (PEDAL RACING TEAM). Med ženskami je prvo mesto osvojila Mira Kranjec (CALCIT BIKE TEAM), ki je imela konkurenco v Martini Utranker (ŠD 2SIMPL)       , ki je dirko zaključila s krogom zaostanka za prvouvrščeno.
V kategoriji pod 17 let je med mladinci zmagal vodilni v skupnem seštevku Matevž Govekar (MBK SPORTR.SI), drugi je bil Miha Klemenčič (MBK SPORTR.SI) in tretji Matjaž Lozar (MBK SPORTR.SI).
Med mladinkami je zmagala prav tako vodilna v skupnem seštevku Vita Movrin (ENERGIJATEAM.COM), druga je bila Avstrijka Nina Mosser (ASVÖ ÖAMTC SC HERMAGOR) in tretja Nika Dečman (CALCIT BIKE TEAM).
V kategoriji do 15 let med dečki je prvo mesto osvojil Teo Pečnik (KK RAVNE), ki je slavil na domačem terenu. Drugi je bil Jaka Starman (CALCIT BIKE TEAM) in tretji Jakob Klemenčič (MBK SPORTR.SI).
Med deklicami je  bila najhitrejša Ana Janežič (ENERGIJATEAM.COM), druga Tamara Homar (ENERGIJATEAM.COM) in tretja hrvaška tekmovalka Jana Filipović (BGK TUŠKANAC).
V kategoriji do 13 let je med dečki Jure Rus (MBK SPORTR.SI) prehitel sotekmovalca iz kluba  ENERGIJATEAM.COM Luko Janežiča in Žana Pahorja. Med deklicami je pričakovano slavila Hana Kranjec Žagar (CALCIT BIKE TEAM), druga je bila Daša Mlakar (MBK SPORTR.SI) in tretja Tina Smrdel (MBK SPORTR.SI).
V kategoriji do 11 let je slavil Jan Boltar (CALCIT BIKE TEAM), drugi je bil Tine Terpin (MBK SPORTR.SI) in tretji Filip Utranker (ŠD 2SIMPL). Med deklicami je bila najhitrejša Meta Janežič (ENERGIJATEAM.COM), Nika Mikuž (MBK SPORTR.SI) se je uvrstila na drugo mesto in  na tretje Lucija Mlinar (KK RAVNE).
V kategoriji dečkov do 9 let je prvo mesto osvojil  Jaka Tominšek (CALCIT BIKE TEAM), drugo Maks Majnik (CALCIT BIKE TEAM) in tretje Nik Auer (CALCIT BIKE TEAM). Med deklicami pa je zmagala Eva Terpin (MBK SPORTR.SI), druga je bila Ana Inkret (CALCIT BIKE TEAM) in tretja Mia Križan (ENERGIJATEAM.COM).
Med najmlajšimi kolesarji je slavil Jakob Krapež (CALCIT BIKE TEAM), drugi je bil Rene Rupnik (MBK SPORTR.SI) in tretji Bor Križan(ENERGIJATEAM.COM).               Pri deklicah je prvo mesto osvojila Ela Križan (ENERGIJATEAM.COM), drugo Neža Utranker (ŠD 2SIMPL) in tretje Neža Vrhovnik Papler (CALCIT BIKE TEAM).

Naslednja dirka SloXcup je kratki kros, ki bo 20.avgusta v Črnem vrhu nad Idrijo.