Koledar SloXcup 2019

SloXcup serija 2019 – KOLEDAR

Predstavljamo vam koledar izbranih prireditev v koledarju serije SloXcup v sezoni 2019.

Koledar sestavlja 9 tekem z DP v Ravnah na Koroškem v organizaciji KK Ravne na Koroškem.  6 tekem vključenih v glavni pokal SloXcup so kategorizirane pri UCI in prinašajo točke UCI lestvice. Teh 6 tekem SloXcupa prinašajo UCI točke tudi mladinskim kategorijam. Serija tako ohranja močan mednarodni pridih, katerega je bilo, z odprtjem točkovanja za tujce, čutiti že v preteklih dveh sezonah, a pše posebej v 2018. Tudi v sezoni 2019 pokal ostaja odprt za tujce.

Serija tekmovanj je sestavljena iz glavnega pokala SloXcup in dodatne tekme SloX4fun – pokal mladih, ki šteje le za pokal mladih.

Tekme SloXcupa bodo točkovane po že znanem točkovniku iz sezone 2018 in odbitkom ene najslabše tekme v končnem seštevku. Pri pokalu mladih pa se bo upoštevalo vse tekme SloXcupa in SloX4fun-a in na koncu se odšteje ena najslabša tekma. Natančna pravila o točkovanju so opredeljena v pravilniku KZS-OGK, ki je objavljen na straneh SloXcup pod rubriko pravilnik.

Število nastopajočih tekmovalcih se iz sezono v sezono dviguje,še posebno pa veseli porast števila tekmovalcev v pokalu mladih. Še posebno priznanje gre klubom, ki vlagajo trud in znanje v podmladek in seveda vsem organizatorjem, ki razumejo, da so tekmovanja mladih pomembna in ustvarjajo bodoče vrhunske tekmovalce v starejših kategorijah, ki bodo ponesli ime Slovenije v svet.

SloXcup koledar 2019

koledar 2019